Burgonya

 

Kis és nagy tételben árusítunk téli tárolásra alkalmas burgonya fajtákat, különböző főzési típusokban is.

A burgonya alapvető konyhai alapanyag, de a jó minőségű ételek elkészítéséhez fontos tudnivaló, hogy melyik burgonyafajta pontosan milyen konyhatechnikai-eljáráshoz alkalmazható.

„A”  „ B”  „ C” jelöléssel különböztetjük meg a típusokat, melyet a termék címkéjén láthatunk:

Rozmán-Gál Annamária E.V.

6000Kecskemét, Szarkás tanya 14/a
Adószám:66842761-2-23
Termék:BURGONYA 15kg
Fajta:Desiree         Főzési típusa: B
Csomagolás ideje:

 

 A” típus: Alacsony (9-12 %), vagy közepes keményítő tartalmú, de kemény húsú, nem szétfövő, salátaburgonyafajták csoportja. Kiválóan alkalmasak hidegkonyhai készítményekhez, salátatálakhoz.

Az általunk termesztett fajta az Esmee ("Eszme").

és a Red Scarlett:

 

„B” típus: Közepes keményítő tartalmú (13-17 %), „szappanos” konzisztenciájú, nem szétfövő burgonyafajták. Elsősorban főtt és rakott típusú burgonyás ételek, levesek, főzelékek készítésére alkalmasak.

Általunk termesztett fajta, a klasszikus  Desiree („deziré”)

 

 

„C” típus: Magas keményítő tartalmú (18-22 %), lisztes, könnyen fövő burgonyafajták. Elsősorban sült típusú ételek készítésére, fagyasztott hasábburgonya és chips gyártására, püré készítésére, vagy tésztafélék alapanyagának ajánlottak.

Általunk termesztett fajta: „C” Agria

 

 

2019 Májusa