Kis és nagy tételben árusítunk téli tárolásra alkalmas burgonya fajtákat, különböző főzési típusokban is.
A burgonya alapvető konyhai alapanyag, de a jó minőségű ételek elkészítéséhez fontos tudnivaló, hogy melyik burgonyafajta pontosan milyen konyhatechnikai-eljáráshoz alkalmazható.
„A” „ B” „ C” jelöléssel különböztetjük meg a típusokat, melyet a termék címkéjén láthatunk:
Rozmán-Gál Annamária E.V. |
6000Kecskemét, Szarkás tanya 14/a |
Adószám:66842761-2-23 |
Termék:BURGONYA 15kg |
Fajta:Desiree Főzési típusa: B |
Csomagolás ideje: |
A” típus: Alacsony (9-12 %), vagy közepes keményítő tartalmú, de kemény húsú, nem szétfövő, salátaburgonyafajták csoportja. Kiválóan alkalmasak hidegkonyhai készítményekhez, salátatálakhoz.
Az általunk termesztett fajta az Esmee ("Eszme").
és a Red Scarlett:
„B” típus: Közepes keményítő tartalmú (13-17 %), „szappanos” konzisztenciájú, nem szétfövő burgonyafajták. Elsősorban főtt és rakott típusú burgonyás ételek, levesek, főzelékek készítésére alkalmasak.
Általunk termesztett fajta, a klasszikus Desiree („deziré”)
„C” típus: Magas keményítő tartalmú (18-22 %), lisztes, könnyen fövő burgonyafajták. Elsősorban sült típusú ételek készítésére, fagyasztott hasábburgonya és chips gyártására, püré készítésére, vagy tésztafélék alapanyagának ajánlottak.
Általunk termesztett fajta: „C” Agria